Nyhedsarkiv

Nye bøger i webshoppen

Dato: 23-11-2020

Du kan nu købe to helt nye udgivelser i Ribe Byhistoriske Arkivs webshop: Trap Danmark - Varde, Esbjerg og Fanø Kommuner samt Floraen i Marbæk.

Trap Danmark 
Trap Danmark 6. udgave, bind 14 giver en omfattende og rigt illustreret, stedsspecifik viden om Varde, Esbjerg og Fanø Kommuner. I alt har 164 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Blåvands Huk til Agerbæk og fra Ølgod til Sønderho.

Få indsigt i det meste fra sandflugt og klitplantager til tysk turisme, flodperlemuslinger og Fanødragten. Læs om Oksbøl Kaserne, Nordens ældste by Ribe, der blev bispesæde i 948, og genskabelsen af Filsø. Få indblik i dannelsen af Skallingen, og bliv klogere på, hvad krigsnederlaget til Preussen i 1864 har at gøre med grundlæggelsen af Esbjerg Havn, der i dag er landets største industrihavn. Tag med til Vadehavet, og lær om tidevandsfladerne og det rige fugleliv eller til løvklitterne med sine mindst 300 år gamle næsten begravede egetræer. Domkirken, dronning Dagmar og Doggerland er også med, ligesom Mou Supper, HTH Køkkener og Rued Laggaard har fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Pris: 400 kr. (Forlagets vejledende udsalgspris er 449,95 kr.)


Floraen i Marbæk - en naturperle ved Vadehavet og Varde Å
Marbækområdet er et fantastisk naturområde lige nord for Esbjerg, beliggende i Nationalpark Vadehavet ved Ho Bugt og Varde Å. Området er landskabeligt og naturmæssigt meget varieret og indeholder et stort antal fredede og naturbeskyttede arealer. Derudover er Marbækområdet udpeget som Natura 2000 område, som er et netværk af beskyttede naturområder i EU.
Vadehavet er et enestående naturområde med en meget høj biodiversitet, som er optaget på Unescos eksklusive liste over verdensarv. I naturlig forlængelse heraf er Vadehavet betegnet i Danmarks Naturkanon, som Danmarks vigtigste bidrag til verdens natur.
Marbækområdet indeholder utallige plantearter, hvoraf mange er sjældne eller fredede. Bogens tilblivelse er udsprunget af et ønske om at udbrede kendskabet til denne meget store mangfoldighed af spændende og smukke planter, samt de interessante historier de fortæller.

Pris: 350 kr. 

Bøgerne kan købes i webshoppen eller i læsesalen i Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Torvegade 47, 6700  Esbjerg, i åbningstiden mandag-onsdag kl. 10-16, torsdag kl. 10-17 og fredag kl. 10-13.30.
Bemærk: Bor du i Ribe-området, kan bestillingerne efter nærmere aftale afhentes i Ribe Byhistoriske Arkiv i seminarieHuset. Noter venligst dette ved bestillingen i webshoppen, hvis du ønsker afhentning i Ribe, så kontakter vi dig.
 

« Tilbage