Historiske databaser

Databaser

Databaserne, der er udarbejdet af Esbjerg Byhistoriske Arkiv, indeholder historiske oplysninger om Ribe og ripenserne. Vi opfordrer til, at du læser vejledningen igennem inden du påbegynder dine søgninger, for at du for mest muligt ud af databaserne. Læs vejledningen her.


Sydvestjyske Fiskekuttere

Databasen Sydvestjyske fiskekuttere indeholder oplysninger om fiskekuttere registreret i Ribe, Esbjerg, Fanø og Varde siden 1894. Oplysningerne er hentet fra Fiskeriårbøgerne.

Se databasen her.
 

Søulykker
Oplysningerne i databasen stammer fra alle årgange af Dansk Sø-ulykke Statistik, som Søfartens Bibliotek har skannet. Den første statistik er fra 1893 og vi har medtaget oplysninger til og med 1990. Herefter indeholder statistikkerne udelukkende sammenfatninger af ulykkestyper.

For at lette søgningen efter ulykker relateret til Ribe/Esbjerg området har vi udsøgt alle ulykker hvor Ribe, Esbjerg, Fanø, Varde eller Hjerting er nævnt. Det kan f. eks. være et skib, som er hjemmehørende i Ribe/Esbjerg, søforhøret kan have foregået i Esbjerg eller en sømand fra området kan have været om bord på et forulykket skib.

Se databasen med søulykker her.


Øvrige databaser
Esbjerg Byhistoriske Arkiv har herudover mange andre historiske databaser med primært Esbjerg-relaterede oplysninger. 

Se databaserne her.