Vores gade

Vores gade

I forbindelse med Ribes 1300 års jubilæum har Ribe Bykernes Beboerforening arbejdet med et projektet ”Vores Gade – og Vores Hus”. Foreningen har holdt en række møder med oplæg om byens historie og om, hvor og hvordan man kan søge oplysninger hos Ribe Byhistoriske Arkiv, i folketællingerne, i kirkebøgerne, på Landsarkivet og på biblioteket og har forsøgt, at skabe et lidt anderledes projekt, der direkte har involveret beboerne og gjort dem nysgerrige på deres eget nærmiljøs historie. Deltagerne har selv og sammen med naboer arbejdet videre med at finde ud af historien om deres egen gade og deres eget hus. Det har været en sjov og lærerig proces, og vi har lært meget, som vi ikke vidste før om vores egen by – og samtidig har vi lært nye mennesker at kende.

Som afslutning på projektet har man kunne se et kort uddrag af nogle af oplysningerne på skilte på de enkelte huse og i gaderne. De gader, hvor der er skilte, er: Bispegade, Fiskergade, Gravsgade, Grønnegade, Gråbrødregade, Hundegade, Korsbrødregade, Mellemdammen, Puggaardsgade, Sviegade og Sønderportsgade.

Der er i alt 64 forskellige skilte, der fortæller om gader, huse og mennesker - for mange hundrede år siden - eller måske bare for 50 år siden. Disse kan nu ses her på Ribe Byhistoriske Arkivs hjemmeside. Vælg gade i menuen til venstre.